Gl. Strand

Year: 2013

Client: Gl. Strand Exhibition Hall

Type: Environmental design

Gl. Strand Exhibition Hall wanted to make their secondary entrance more visible to passers-bys on the busy street. The entrance is through a deep gateway and into the gallery courtyard. Rama Studio designed a colour scheme for the gateway; a 10-colour blue-red gradient sucking the visitor into the courtyard. The gradient is extended to panels behind windows in the street, and the gallery name is set in large text across all windowpanes. A neon sign in the gateway and a bespoken aluminium street sign with the current exhibition poster work as additional eye catchers.

Kunstforeningen Gl. Strand ønskede at gøre deres sekundære indgang mod Strædet mere synlige for forbipassenrende. Indganged går gennem en dyb port, ind i galleriets gårdhave. Rama Studio designede en farvepalet: Et rødt—blåt farveforløb, der suger besøgende ind i gården. Farveforløbet fortsætter i vinduerne mod Strædet, der også er dekoreret med galleriets navn i store typer, og et neonskiltet i porten samt de specialdesignede aluminumsskilte til udstillingsplakaten fungerer som ekstra blikfang.

Gl. Strand

Year: 2013

Client: Gl. Strand Exhibition Hall

Gl. Strand Exhibition Hall wanted to make their secondary entrance more visible to passers-bys on the busy street. The entrance is through a deep gateway and into the gallery courtyard. Rama Studio designed a colour scheme for the gateway; a 10-colour blue-red gradient sucking the visitor into the courtyard. The gradient is extended to panels behind windows in the street, and the gallery name is set in large text across all windowpanes. A neon sign in the gateway and a bespoken aluminium street sign with the current exhibition poster work as additional eye catchers.

Kunstforeningen Gl. Strand ønskede at gøre deres sekundære indgang mod Strædet mere synlige for forbipassenrende. Indganged går gennem en dyb port, ind i galleriets gårdhave. Rama Studio designede en farvepalet: Et rødt—blåt farveforløb, der suger besøgende ind i gården. Farveforløbet fortsætter i vinduerne mod Strædet, der også er dekoreret med galleriets navn i store typer, og et neonskiltet i porten samt de specialdesignede aluminumsskilte til udstillingsplakaten fungerer som ekstra blikfang.