Parking house Lüders frieze

Year: 2016

Client: By & Havn

Type: Large scale decoration.

Rama Studio has designed a huge graphic frieze along two exterior staircases on the Parking House Lüders, located in Copenhagen's North Harbour. The North Harbour has, in its short and fascinating history, housed unique architecture, booming industry/trade and busy workers — all of which is being replaced by housing and contemporary urban spaces in line with the area’s development. The motifs of the frieze are reminiscent of this development and highlight some of the characteristic buildings and industries the North Harbour was previously known for.

The building is designed by jaja architects.

Finalist, Årets Arne 2017
Finalist, Mipim Award 2017
Nominee, EU Mies Award 2017 

Parking house Lüders frieze

P-hus Lüders frise

Rama Studio har tegnet en kæmpemæssig grafisk frise til udsmykning af facaden langs to udvendige trapper på P-hus Lüders, beliggende i Københavns Nordhavn. Nordhavnen har, i sin korte og fascinerende historie, bestået af unik arkitektur, hektisk industri/handel og travle arbejdere — alt sammen noget, som i takt med områdets udvikling, bliver erstattet af boligbyggeri og moderne byrum. Frisens motiv minder om denne udvikling og markere nogle af de karakteristiske bygningsværker og erhverv, som Nordhavnen tidligere var kendt for.

P-huset er tegnet af jaja architects.

Finalist, Årets Arne 2017
Finalist, Mipim Award 2017
Nomineret til EU Mies Award 2017 

Photo: Rasmus Hjortshøj / COAST

Photo: Rasmus Hjortshøj / COAST

Photo: Rasmus Hjortshøj / COAST