R_Hjortshoj-Park-Play-72
Year
2016

Client
By & Havn

Type
Environmental graphics

Photo
Rasmus Hjortshøj / COAST

Parking house Lüders frieze

 

Rama Studio has designed a huge graphic frieze along two exterior staircases on the Parking House Lüders, located in Copenhagen's North Harbour. The North Harbour has, in its short and fascinating history, housed unique architecture, booming industry/trade and busy workers — all of which is being replaced by housing and contemporary urban spaces in line with the area’s development. The motifs of the frieze are reminiscent of this development and highlight some of the characteristic buildings and industries the North Harbour was previously known for. The building is designed by jaja architects.

 

Finalist, Årets Arne 2017
Finalist, Mipim Award 2017
Nominee, EU Mies Award 2017 
Winner, Danish Design Award 2020

Photo of Parking House Lüders facade frieze
Photo of Parking House Lüders facade frieze
parkinghouse-lüders-inside-view
rama-studio-phus-frieze
R_Hjortshoj—Park-Play-60
Parking house frieze, east facade.
Parking house frieze, south facade
Parking house frieze, north east corner of building
Parking house frieze, south facade top
Parking house frieze, north facade.